Service

Algemeen

De kracht van AIM zit in het uitbesteden van de juiste taken. Wij houden echter altijd zelf de regie in handen. Services is dan ook een specialistisch onderdeel van onze competenties. AIM participeert niet financieel in bedrijven van haar klanten; wij willen relaties zo zuiver mogelijk houden. Bij AIM bent u de producteigenaar en heeft u het voor het zeggen. Volledige openheid van zaken staat bij ons daarom op één. Wij geloven in de kracht van een flexibele instelling. Wilt u het volledige project van A tot Z uit handen geven? Dan regelen wij alles voor u en hoeft u uw product slechts nog naar uw klant te versturen. Maar natuurlijk kunt u er ook voor kiezen bepaalde delen van het proces zelf te regelen.
 
Constant innoveren
Wij blijven ons werkproces maar ook uw producten constant verbeteren. De engineers van AIM zijn gespecialiseerd en worden gemotiveerd om hun kennis voortdurend actueel te houden, om u op deze wijze altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding te kunnen bieden.

Training van service engineers
Wij hebben veel technische kennis van de medische apparaten en instrumenten die we produceren. Met deze kennis levert AIM een bijdrage aan het opstellen van onder andere servicehandleidingen en het trainen van service engineers, waar ook ter wereld.

Documentbeheer
AIM verzorgt een Device History Record voor alle door AIM geproduceerde producten. Dit gebeurt volledig volgens de geldende normen.

After Sales Services
Ondanks dat de geleverde producten met de grootste zorg worden geproduceerd, kan er na levering iets stuk gaan. Als uw getrainde service engineers het probleem niet kunnen verhelpen, dan springt AIM bij.